A gyerekekkel horgászni mentünk

Mi a panzióban elég sokat dolgozunk egész évben, így amikor nyaralni megyünk, mindig elég sokat gondolkozunk, hogy melyik lenne a legjobb helyszín. Amikor elszabadulunk a panziótól, akkor olyan programot akarunk, amit mindenki élvez. Aki gyerekkel utazik, annak meg különösen meg kell gondolnia, hogy mit talál ki nekik. Először arra gondoltunk, hogy akár elmehetnénk horgászni is. A gyerekek még nem voltak, és a férjemnek ez a kedvenc hobbija. De hogy ilyesmin a gyerek is jól érezze magát, előbb meg kell tervezni. Utána kell nézni annak is, hogy a Balatonnál hol vannak ilyen lehetőségek.

Ahhoz, hogy a halászat szórakoztató legyen a gyerekek számára, játékos hozzáállásra van szükség. Mivel a gyerekek általában jobban unatkoznak, mint a felnőttek, és a horgászat türelmet igényel, a gyerekeknek melléktevékenységekre van szükségük, hogy szórakoztassák őket és érdeklődjenek a horgászat iránt. Emlékszem, hogy a horgászat nagyon szórakoztató tevékenység volt gyermekkorban, mert apámmal, a nagyobbik testvéremmel és néha még anyámmal együtt lehettem, és kint voltunk a szabadban. De ma már a gyerekeknek több kell, hogy lekössék őket, nem lehet elvárni tőlük, hogy csak üljenek a bot mellett.

Ráadásul szerencsére itthon sok tó van, és nem is kell olyan messzire utazni, hogy jó horgász helyet találjunk. Például itt van mindjárt a Balaton is, ami nekünk is csak 1- 2 óra útra van, nem is olyan nehezen elérhető. Ott amúgy is igen sok halfajta is van, így a gyerek ismerkedhet is a különböző fajokkal. Hogy a legtöbbet hozzad ki a balatoni horgászatból, nézd meg ezt az oldalt: https://balatonpro.hu/balatoni-horgaszat/

Sokan nem tudják, de ez a cég külön horgász programokat szervez, amik közül ez egyik lehetőség az éjszakai horgászat, amit meg lehet tenni akár kicsit nagyobb gyerekekkel is. Az éjszakai horgászat hihetetlenül szórakoztató és izgalmas módja a halak fogásának. Ez számos okból jó és érdekes alternatívája a napi horgászatnak. Először is, a halakról ismert, hogy éjszaka aktívabbak, mint a nappal. Nyáron az éjszakai horgászat vonzó lehetőséget kínál, mivel könnyen elkerülhető a forróság és a magas UV sugárzás, amelyet napközben kell átélnie. Ezek ugye a gyerekeknek sem tesznek jót. Az éjszakai horgászat általában a süllő halászathoz kapcsolódik. Az is tény, hogy az éjszakai horgászat növeli a süllő fogásának esélyét. Ezért jó alkalom a gyereknek, mert aki amatőr horgász, az tudja, hogy a horgászat nem mindig sikeres, és nem mindig van fogás. De ha a gyerek ott ült egész nap egy bot mellett, és nem fogott semmit, az elveheti a kedvét. Az éjszakai horgászattal viszont nagyobb sikerre lehet számítani. Készíts képeket a halakkal, amiket a gyerekkel együtt kifogtatok, és később jó emlékek is lehetnek ezek. Ha a gyerek fényképeket készít a halakról vagy önmagáról, és elküldi a barátainak, azzal akár még a többieknek is kedvet csinálhat a horgászathoz. Ha gyermekével horgászik valaki, minden fogás eredménynek számít. Tehát miért ne fényképezhetnéd le a gyereked a halakkal, minden alkalommal, amikor elkapnak valamit?

Az éjszakai horgászat egy kis tervezést igényel. Ez magában foglalja a felszerelés kiválasztását, például zseblámpákat, pár fogót, erős eszközöket, rovarriasztókat és még sok mást. Miután elrendezted a szükséges felszereléseket, válasszad ki a csalit, attól függően, hogy milyen típusú vízben fogsz halászni. Vannak csalik, amelyeket kifejezetten az éjszakai halászathoz fejlesztettek ki, ezek közül néhányan közönséges csalik. A szükséges előkészítés elvégzése után indulhatsz is a Balatonra. De ha befizetsz egy ilyen programra, annak az az előnye, hogy ki is bérelheted a felszerelést, és nem kell neked összeszedni, például az éjszakai süllő horgászaton oda adják neked a csalit is, így nem neked kiválasztani azt, ami a legjobb. Ez előnyös azoknak, akik nem igazán profi horgászok, és nem tudják, hogy milyen felszerelésre is lenne szükségük. Plusz még ha valaki úgy hajózik ki az ilyen éjszakai halászatra, hogy ott van a hajón egy halradar is, az növeli az akció sikerét. És ha valaki csak hobbi szinten horgászik, az amúgy nyilván nem venne meg magának se hajót, se radart. Ez viszont lehetőséget ad arra, hogy egy amatőr horgász is kipróbálhassa ezeket a dolgokat. Gondoskodj róla, hogy az időjárás előrejelzés azért jó legyen, mielőtt elmész egy ilyen programra, és a mentőmellény is ott legyen a hajón, de egyébként ezt amúgy is adni fogják, ha valaki csoportos programon vesz részt. Vegyed figyelembe az összes biztonságos hajózási szabályt, hogy minél többet hozzál ki az éjszakai horgászat élményéből, és a gyerekek is biztonságosan élvezni tudják a dolgot.

Ha gyermek már néhányszor veled volt horgászkirándulásokon, és úgy tűnik, élvezi, érdemes meggondolni az első horgászbot vásárlását. Ez minden bizonnyal hatalmas élmény lesz nekik is, és nagy hatással lesz halászati ​​érdeklődésükre. A gyermek életkorától függően van néhány kiváló lehetőség. Azt javaslom, egy kicsi és könnyű horgászbottal kezdjen, amely orsóval van felszerelve, mivel ezek könnyen megtanulhatók és könnyebben használhatók. Ha egyszer kinőnek a kis horgászbotból, akkor valami nagyobbra lesz szükséged, amely nagyobb halak kifogására is képes, és hosszabb is lehet. Ha a gyerek 14 évesnél idősebb, válassz egy normál méretű horgászbotot és tekercskészletet. Vásároljad meg a gyereknek saját felszerelési dobozát és a csalit is hozzá. Legyen játék nekik a horgászat.

A Balaton halászati ​​szabályait olyan személynek kell követnie, aki megvette az éves éves területi jegyet vagy általános éves jegy vagy a behúzós heti területi jegyet, továbbá meg kell felelnie a említett szabályoknak. tilalma. Ennek megfelelően adott szabályokat állapítanak meg a balinok halászatára, és ezen túlmenően a hatalmas pontyok védelme érdekében is hoztak szabályokat. Arra is törekszenek, hogy megakadályozzák ezeknek a hatalmas pontyoknak vándorlását és értékesítését. A fent említett célok az ágazat halászai közötti együttműködést tesznek szükségessé. Ezért aki nem ismeri ezeket a szabályokat, az nehezen tud halászni a Balatonon, és akár meg is büntethetik. de például a Balatonpro oldal ponty halászati programokat is tervez, ami fölöslegessé teszi, hogy minden szabályt megtanuljunk. Ők mindent feltételt eleve megadnak, hogy stressz mentesen tudja a családoddal horgászni.

A behúzós horgászat alatt azt a módszert értjük, amely lehetővé teszi a horgász számára, hogy legális járművek (pl. csónak, hajó) segítségével vízre szállítsa a felszerelését. A Balatonpro balinozást is ajánl a programjai között, ami azt jelenti, hogy a családoddal együtt kihajózhatsz a Balatonra, és onnan tudsz horgászni a gyerekeiddel együtt.

Ha pedig a gyerek elfáradt a programban, akkor más programok is vannak, meg bizonyos programoknak része a fürdőzés is. Ha meg már úgyis a Balatonnál vagytok, fedezze fel a környéket a család. Ha valaki horgászni kezd, és sokáig ugyanazon a helyen marad, a gyerek unatkozhat. Különösen akkor, ha rossz a napszak, és a halak csak nem harapnak. Mivel a gyerekek ilyenkor inkább felfedezni akarják a környéket, érdemes félretenni a halászfelszerelést, és egy ideig még valami mást csinálni, mondjuk sétálni. Végül is a halászat nemcsak a horgászatról szól, hanem a mindennapi tevékenységekből való kilépésről és a természetben maradásról.

Viszont ha a gyerekkel egy szervezett programon veszel részt, akkor kisebb az esély arra, hogy megunja. Főleg, ha amúgy is hajón vagytok, ami már önmagában is nagy élmény a gyereknek. Mi is elmentünk egy ilyen programra a családdal, és meglepő módon a gyerekeink nem is nyafogtak. Még ha nem is a horgászás lesz a kedvenc hobbijuk, akkor is élvezték, hogy a szabadban lehettek, és megnézhették a hajóról a Balatont. És mivel vezető is van a programhoz, ő többet is tud a tóról meg a környékről, mint mondjuk mi, akik nem a környéken lakunk. Szóval ha a gyerek eléggé unatkozna, akkor is van más lehetőség,ami lefoglalja. Máskor is inkább ilyen szervezett kirándulásokra megyünk, mert sokkal kisebb stresszel jár, mint amikor nekünk kell megszervezni valamit. És mivel a gyermekeinknek már van egy jó élménye a horgászattal, már sokkal könnyebb lesz majd elvinni őket a hasonló kirándulásokra.