A nyári motoros túra előtt még gyorsan én is megszerzem a motoros jogosítványt

A párommal beterveztünk egy vidéki nyaralást jövőre. Az elhatározásunk mögött az az egészen egyszerű tény állt, hogy egyik nap belegondoltunk abba, hogy milyen rengeteg sok külföldi országba utaztunk már, de a saját országunkat nem is ismerjük. Mivel a párom imád motorozni (és én sem utálok), úgy döntöttünk, jövő nyáron tartunk egy vidéki motoros túrát.

Annak rendje és módja szerint én már jó idejében elkezdtem a szervezést: vettem ki szabadságot, megterveztem az útvonalat, térképen bejelöltem a látnivalókat, és elkezdtem panziókat is válogatni, illetve foglalni. Egyik ismerősöm ajánlott egy nagyon jó panziót, és szerencsére még szép helyen is volt, tehát értelemszerűen foglaltam oda is néhány éjszakát.

Azonban kiderült, hogy nemcsak én, hanem a párom is szervezkedett a háttérben. Kettőnk közül csak ő tud motort vezetni, én már évek óta ígérgetem neki, hogy megtanulom én is (jól esne neki néha, ha ő ihatná meg a pálinkát, amivel néhanapján megkínálnak motoros túrák közben), de valahogy mindig elmaradt. Most azonban kész tények elé állított, felvilágosított, hogy pontosan milyenek a motor jogosítvány kategóriák kw teljesítmény szerint, és hogy nekem ebből egy milyenre kéne beiratkozni.

Belinkelt egy tök jó weboldalt, ahol részletesen utána lehet olvasni mindennek, ami motoros jogosítvánnyal kapcsolatos, de persze emellett ő is sokat segített, hogy ki tudjam választani azt a tanfolyamot, ami nekem a legideálisabb, illetve sokat beszéltünk arról, hogy milyenek a motor jogosítvány kategóriák kw szerint.

Mondtam neki, hogy én nagyon szívesen megtanulok motort vezetni, de nem fogok neki hazudni, én félek attól, hogy olyan nagy motort vezessek, mint amilyen nekünk is van. Ahogy utána olvastam ugyanis annak, hogy milyenek a motor jogosítvány kategóriák kw teljesítmény szerint, én maximum az A2-es kategóriát vállalnám be, de a mi motorunk annál nagyobb, mint ami ebbe a kategóriába még belefér.

Szóval végsősoron abban maradtunk, hogy most egyelőre beiratkozom egy ilyen A2 kategóriájú motoros jogosítvány tanfolyamra, aztán, ha az megvan, kaphatok egy kisebb motort, és eldönthetem, hogy szeretnék-e majd egy nagyobb motorra váltani.

Ami azonban a legszuperebb volt, hogy a weboldalon, ahol utána jártunk a motoros jogosítvány kapcsolatos infóknak vagány kuponokat találtunk, amelyek motoros ruházat és kiegészítők vásárlásánál használhatók fel. Ebből rendesen be is vásároltam. Mondanom sem kell, hogy ez a rész volt a kedvencem az egész folyamatból! Na és persze az sem kizárt, hogy a legközelebbi nyaralásunkkor már tényleg én fogom a motort vezetni…