A nyílt végű lízing rejthet magában némi kockázatot

A legjobb barátom anyukájának és apukájának három napos kiruccanást ajándékoztunk Keszthelyen. Mindketten nagyon izgatottak voltak, hogy elutazzanak és felfedezhessék a város látnivalóit. Az első napot a Festetics kastélyban töltötték, ahol megcsodálhatták a barokk épületet és a benne lévő kiállításokat. Az anyuka nagyon élvezte a kastély kertjének sétáját, amely tele volt színes virágokkal, a férjét pedig a kastély múzeuma bűvölte el teljesen. A második napon a Balaton-partra mentek, ahol fürdőzhettek és napozhattak, majd pedig a nap végét a városban töltötték, ahol jól érezték magukat, és elmondásuk szerint megtalálták a legjobb éttermet az országban.

nyílt végű lízing

Miközben végigjártak a várost, beszélgettek a helyiekkel és a többi vendéggel, akiktől először hallottak a nyílt végű lízingről és az operatív lízingről. Megtudták, hogy a nyílt végű lízing esetén a lízingelő felelős a jármű üzemeltetésének költségeiért, míg az operatív lízing esetén ez a lízingadó feladata.

Az apuka kiemelte, hogy az operatív lízing sokkal kedvezőbbnek tűnt neki, mert a lízingadó viseli a jármű üzemeltetésének költségeit, így a lízingelőnek csak a havi díjat kell fizetnie. Az anyuka is egyetértett vele, és hozzátette, hogy úgy érezték, hogy a nyílt végű lízing akkor lehet jó választás, ha a lízingelő szeretné megtartani a járművet a lízing lejárta után, de azért ennek megvannak a maga kockázatai is.

Visszatérve otthon az anyuka és az apuka mélyebben elmerültek az operatív lízing és a nyílt végű lízing témájában, és rátaláltak a flottakezeles.hu oldalra. Az oldalon sok információt találtak a két típusú lízingről, mindkettőnek az előnyeiről és hátrányairól is sok információhoz jutottak. Az oldalon részletesen írtak az operatív lízingről is, amelynek előnyei közé tartozik a költséghatékonyabb üzemeltetés és a kiszámítható díjak.

Az anyuka és az apuka elolvasták az oldalon található információkat, és úgy döntöttek, hogy a jövőben az operatív lízinget fogják választani, ha járművet szeretnének lízingelni. Az oldal segítségével sok hasznos információt szereztek, és örültek, hogy találtak egy megbízható forrást a lízinggel kapcsolatos kérdéseikre.

Arról is olvastak a weboldalon a nyílt végű lízing témában, hogy a nyílt végű pénzügyi lízing valóban ötvözi a zárt végű és az operatív lízing előnyeit, ami az adózást és az autó végső tulajdonjogát illeti. Az ilyen típusú lízing esetén a lízingelőnek lehetősége van arra, hogy végül megszerezze a jármű tulajdonjogát, ilyenkor az üzemeltetési költségeket is ő viseli. Az adóhatóságoknak azonban meg kell bizonyosodni arról, hogy a lízingelő valóban a jármű tulajdonjogát szeretné megszerezni, és nem csupán az adóelkerülés miatt választotta ezt a típusú lízinget. Az adóhatóságok meg fogják vizsgálni a lízingelő anyagi helyzetét, a lízing díjait, és a lízing időtartamát, hogy meggyőződhessenek a lízing tisztaságáról. Az is fontos, hogy a lízingelő betartsa az adóhatóságok által előírt adózási szabályokat és jogszabályokat, és minden dokumentációt és nyilatkozatot időben benyújtson az adóhatóságok számára. Ha a lízingelő betartja az adózási szabályokat és jogszabályokat, és a lízing díjait valós gazdasági feltételek alapján határozza meg, akkor az adóhatóságok nem fogják úgy tekinteni, hogy tudatos adóelkerülés történt. Az anyuka és az apuka olvasva a flottakezeles.hu oldalon talált információkat, megtudták, hogy a nyílt végű pénzügyi lízing teljesen legális megállapodás, ami nem ütközik egyik jogszabállyal sem. Az oldalon szereplő információk szerint az egyetlen probléma, ami miatt érdemes alaposan körül járni ezt a lehetőséget, hogy rejthet magában némi kockázatokat.

Az anyuka és az apuka úgy érezték, hogy az oldalon található információk segítségével sok hasznos információt szereztek, de a felmerülő esetleges problémák miatt nem gondolják, hogy ezt a típust választanák. Például, az adóhatóságok hozzáállása egy nagy kérdőjel számukra, hiszen nagymértékben befolyásolhatja, hogy a nyílt végű szerződést, mint jogszabályoknak teljesen megfelelő megállapodást, vagy adóelkerülési próbálkozást fogják-e értékelni. Az anyuka és az apuka úgy döntöttek, hogy a továbbiakban is informálódnak a témában érdeklődés szintjén, de inkább a tartós bérletet fogják választani, amit sokkal biztonságosabb megoldásnak éreznek.