Egy utazás alatt tudtam meg mindent a legjobb motorolajról

Biztos vagyok benne, hogy mindenkivel előfordult már, hogy amikor elutazott egy jól megérdemelt pihenésre, gondosan kiválasztotta a szállást, és mégsem azt kapta, amit várt. Bizony, én is jártam már így. Egy wellness hétvégére utaztunk el a barátaimmal, és közösen választottuk ki a szálláshelyünket. A képeken szép nagynak tűnt a jacuzzi, a szauna és a termálvizes medence is. Ám a valóságban ez már egy kicsit másképp nézett ki: konkrétan két medence volt a wellness részlegen: egy nagyobb – még csak nem is nagy -, ráadásul nem is termálvíz volt benne, illetve egy kis pancsoló gyerekeknek. Az öltözőkbe jó, ha három személy befért egyszerre. A szauna pedig konkrétan egyszemélyes volt, ha nagyon barátságos közegre vágyik az ember, akkor kettő. De a legmeglepőbb az volt, hogy külön engedéllyel lehetett csak használni, amit a recepción kellett jelezni. A tisztasággal egyébként nem volt semmi baj. De gondolom, hogy mondanom sem kell, hogy teljesen kiábrándultunk, mert a képek alapján mindent vártunk, csak ezt nem. Ezért úgy döntöttünk, hogy ahogy jöttünk, úgy megyünk is. A jó tárgyalási képességeinknek hála a foglaló felét sikerült visszaszereznünk, és ezzel ki is jelentkeztünk. Beültünk ebédelni, és kerestünk egy másik szállást. Rengeteg telefonba telt, mire találtunk szabad szobát egy nagyon szép helyen. Ráadásul mindenki nagy örömére, a leendő szállásunk közelében egy oldtimer autó kiállítás is volt még néhány napig, úgyhogy nem volt kérdés. Az ebéd után egyből elindultunk.

Két autóval mentünk nyolcan, amiben én utaztam egy nagyon vagány kocsi. Az egyik barátom a tulaja, és rengeteget foglalkozik vele, gyakorlatilag az autója a hobbija. Ha van egy kis ideje mindig csinosítgatja. Arról nem is beszélve, hogy nagy gonddal választ ki mindent, ami az autóba kell. A fékfolyadéktól kezdve, egészen az ablakmosó folyadékig csakis minőségi termékeket vásárol, nem sajnálja rá a pénzt. Útközben mesélte is, hogy most cserélt motorolajat az autóban, és mindig a Castrol Edge 5w30 c3 típusút veszi. Én pedig meg is kérdeztem tőle, hogy nem akar-e kipróbálni egy kicsit olcsóbb adalékokat, elvégre ezek úgyis fogyóanyagok, és nem biztos, hogy bármi változás történne. Na, teljesen kiakadt.

Hevesen elkezdett magyarázni, hogy tudna jóval olcsóbbat venni például a motorolajból is, de a Castrol Edge 5w30 c3 egyrészt egy világvezető márka, másrészt ez nem véletlen, harmadrészt pedig a motor az egyik legfontosabb alkatrésze az autónak, hiszen anélkül nem megy sehova, és ezért fontos, hogy a lehető legtovább maradjon tökéletes állapotban, és ennek kulcsa a megfelelő és jó minőségű motorolaj használata. Mert ugye a motorolaj megakadályozza a fémből lévő alkatrészek egymáshoz súrlódását, emiatt nem lehet valamiféle tinglitangli olajat használni, erősnek kell lennie, és jól kell, hogy csússzon. Ezen kívül pedig a Castrol Edge 5w30 c használatával a különböző lerakódások mennyisége is csökken, ami ugye hozzájárul a motor jobb teljesítményéhez, és tovább is tart. Vagyis nem csak, hogy jobb teljesítményt is ad, de jobban is védi a motort.

Kicsit kezdtem úgy érezni már magam, mint egy reklámban, annyiszor hangzott el a motorolaj neve, de az biztos, hogy olyan mélyen eljutott az agyamba, hogy ha motorolajat kell cserélnem, már ösztönösen ezt a fajtát fogom keresni én is.  

Annyira belelendült, hogy tovább folytatta, de ezt a részét már egyáltalán nem bántam, mert nekem is nagyon fontos az autóm állapota, és egy nagyon jó tippet adott.

Mondta, hogy ő minden ilyen folyadékot, kenőanyagot vagy egyéb eszközt egyetlen helyről szerez be, az olajwebshop.hu-tól. Mint látszik is ez egy magyar tulajdonban lévő webshop, de szerencsére nem csak internetes áruházuk van, hanem már négy üzletük is nyílt Budapest különböző pontjain:

  • Óbudán, a Huszti úton
  • Kőbányán, a Gyömrői úton
  • Kelenföldön, az Etele úton, és
  • Újpesten, a Munkásotthon utcában, könnyen megközelíthető helyen.

Úgyhogy, aki nem szereti, vagy nem bízik az internetes rendelésben, az is tud tőlük vásárolni.

A barátom általában rendelni szokott, mert ő ilyen kényelmes figura. Általában mindig sikerül úgy kihoznia a rendelést, hogy húszezer forint fölött legyen, így pedig a csomagjának házhoz szállítása ingyenes. De egyébként sem drága, mert húszezer forintig ezer forintba, tízezer forintig pedig kétezer forintba kerül. Ha pedig valamilyen csoda folytán (mert ez a barátomnál tényleg csoda), nem éri el a kívánt összeghatárt a rendelés, akkor vagy egy benzinkúti átvevő helyre, vagy pedig az egyik üzletbe kéri be a rendelését, ami ugye ezekben az esetekben is díjtalan. Azt azért hozzátenném, hogy az üzletben való személyes átvételnek meg van az a hátránya, hogy megeshet, hogy a megrendelt árun felül, még egy-két plusz dologgal a hónunk alatt távozunk. Már csak azért is, mert nem csak különböző folyadékokat árulnak. Ha például megakad a szemünk egy jó minőségű autótakarón, ami jó árban is van, garantáltan visszük magunkkal azt is.

De ezeken felül kapható még az olajwebshopnál gyertya, autó ápolószerek kívülre, belülre. Én például nem szeretem mosóba vinni az autómat, évente egy-két alkalommal fordul csak elő, ha valami akut, csúnya piszok keletkezik rajta. Sokkal jobban szeretem én magam kiválasztani a sampont, a kárpittisztítót, de még a műszerfalra való tisztítófolyadékot is. Miután ódákat hallgattam végig az utazásunk alatt, így nyilvánvaló volt, hogy megnézem már én is magamnak ezt az oldalt. És a végén még meg is köszöntem, mert találtam környezetbarát tisztítószereket is, amiknek létezéséről nem is hallottam korábban. Kicsit szkeptikusan álltam hozzá, de meg mertem rendelni. Méghozzá azért, mert itt 100%-os elégedettségi garanciát adnak. Ahhoz, hogy szükség esetén ezt érvényesíteni tudjuk, a vásárlástól számított 30 napon belül ki kell, hogy próbáljuk az adott terméket. Ha pedig valamilyen oknál fogva nem vagyunk elégedettek, akkor jelezni kell az üzlet felé, ők pedig mindenféle cécó nélkül visszaadják a termék árát, és ha szükséges, úgy futárt is küldenek, hogy visszajusson hozzájuk az áru.

Én is láttam a webshopon, hogy nagyon széles mind a termék, mind a márkakínálat. Azt pedig szeretném külön kiemelni, hogy valóban csak olyan márkák termékei találhatóak meg náluk, amik vezetőnek számítanak, ez pedig ugye biztosítja a minőséget. Azt is mesélte a barátom, hogy előfordult már, hogy keresett egy bizonyos – ha jól emlékszem – fékfolyadékot, de nem találta sem a webshopon, sem az üzletben. De annyira segítőkészek voltak az olajwebshopnál, hogy ígéretet tettek arra, hogy néhány napon belül megpróbálják neki beszerezni, hogy ne neki kelljen felkutatnia. Talán nem is kell mondanom, de ezután szinte örök hűséget fogadott az üzletnek, mert sajnos azért tényleg elég ritka, hogy egy bolt, vagy egy cég ennyire ügyfélközpontú és segítőkész legyen.