Esküvői fotózás a panzióban

Mára már szinte elmaradhatatlan szokás az esküvői fotózás a ceremónia előtt. Valakik egy külön, az esküvő napjától eltérő időpontot szentelnek a képek elkészítésének, mi azonban a ceremónia napján szerettük volna ezt megejteni. Így megörökítésre került az a pillanat is, amikor először láttuk meg egymást az esküvői öltözékben, és tükröződött az arcunkon az aznapi izgalom és elégedettség is, miszerint “igen, megcsináltuk!”.

esküvői fotós budapest

Nem az időpont azonban a legfőbb kérdés. Ami ennél még fontosabb, az a helyszín és persze az esküvői fotós.

A tökéletes helyszín számunkra hosszas keresgélés után egy Budapest környéki panzió lett. Ezen a szálláson kint és bent is lehetőség van a képek elkészítésére, de főként azért esett rá a választás, mert a berendezése és a stílusa olyan, akár egy királyi palotáé, azonban lényegesen olcsóbb volt kibérelni, mint bármelyik magyarországi kastély dísztermeit hasonló dizájnnal. Ragaszkodni akartunk az ilyen jellegű helyszínhez, hiszen a menyasszonyi ruhám hercegnős kinézetéhez nagyon passzolna egy ilyen fotósorozat.

A fotós keresésével már nagyobb bajban voltunk. Nem volt semmilyen ismeretségünk, vagy kontaktunk. Így csak rákerestem arra, hogy “esküvői fotós budapest“, és átnéztem a kiadott oldalakat. A legjobban Szoboszlai Kriszti munkái tetszettek. Az ő stílusával teljesen tudtunk azonosulni, és úgy ítéltük meg, őt nekünk találták ki. Nem csak a képei ragadtak magával minket, hanem az is, ahogyan a munkájáról ír. Rendkívül szimpatikus volt a hozzáállása, ez pedig nagyon fontos szempont volt nekünk, mivel párommal nem vagyunk fotogén, kamerához szokott egyének. Kriszti a meghitt pillanatok és az érzelmek stresszmentes megörökítésére törekszik. Igyekszik a párokat instruálni, és segít nekik ellazulni, valamint folyamatosan tanácsokat ad, hogy a lehető legjobb formádat tudd nyújtani a fotózás közben. Kell ennél több?

Kriszti nem tüntetett fel fix árakat az esküvői fotózásra vonatkozóan, hiszen ilyen esetben árajánlatot kell kérni. Teljesen érthető, hiszen nem mindegy, hogy csak a jegyes fotózásra, vagy a ceremónia egészén is igényt tart rá valaki. Ez az időt és a képek mennyiségét, jellegét tekintve is teljesen máshogy alakul.

Sokáig nem úgy terveztük, hogy a szertartást is dokumentálja nekünk egy szakember, hiszen nem akartuk, hogy zavaró legyen a jelenléte nekünk, vagy a vendégeknek. Kriszti a leírtak alapján azonban erre kifejezetten odafigyel. Igyekszik a háttérben maradni és észrevétlenül megörökíteni minden fontos pillanatot, ez pedig minket teljesen meggyőzött. Így végül azt kértük, hogy Kriszti a ceremónián is tartson velünk, és rögzítse a nagy nap eseményeit.

Abban most már biztosak lehetünk, hogy Szoboszlai Kriszti a legjobb esküvői fotós Budapest területén, de nekünk az egész világon is, hiszen hála neki csodás pillanatokat kerültek rögzítésre életünk egyik legfontosabb napján, amelyek így örök emlékül fognak szolgálni nekünk. Biztos vagyok benne, hogy később is vissza fogunk térni hozzá, ha kismama vagy családi fotózást szeretnénk.