Főz még ma valaki Pb gázpalackkal?

A jelek szerint úgy tűnik, hogy igen, és ennek megvan a maga előnye is. Amikor úgy döntöttünk, hogy panziót nyitunk, nem gondoltunk arra, hogy valaha is szeretnénk majd a kerthelyiségben sütögetést szervezni, ezért nem is terveztünk azzal, hogy bármilyen tűzhelyet, vagy akár csak tűzrakó helyet kéne tennünk oda. Hát ez az utóbbi nyáron megváltozott.

Az a nagy ötlete támadt ugyanis a férjemnek, hogy fel kéne dobni a hangulatot néhány plusz programmal, hogy ne csak egy egyszerű szálláshelyként gondoljanak ránk. És persze nem hagyta, hogy valóban ötletelni kezdjünk ennek kapcsán, hiszen ő egyből a megoldással érkezett: sütögetni fogunk odakint!

A tervvel nem volt gond, mindenkinek tetszett a gondolat, hogy nagy grillpartikat tartsunk az udvaron, vagy éppen a teraszon. A problémát a megvalósítás jelentette, ugyanis ehhez Pb gázpalackot kellett valahonnan szereznünk. és mivel sok időnk nem volt, gyorsan rá kellett állnunk a dologra. A terv kivitelezése persze megint csak rám maradt, de nem estem kétségbe, hiszen tudtam, hogy anyámék is a szomszéd városkában Pb gázpalackot használnak a főzéshez. Egyből fel is hívtam, hogy megkérdezzem, honnan szokták szerezni a gázpalackot.

Amikor mondtam neki, hogy a kisteherautójukat is szeretném kölcsönkérni, kinevetett. Elmondta, hogy a gázpalackfutárnál, akitől ők rendelik a Pb gázpalackot évek óta, semmi szükség nincs arra, hogy én menjek oda hozzájuk. Épp ellenkezőleg: a Pb gázpalack fog érkezni hozzánk!

Elég csak egy telefonhívás is, és már beszélhetjük is meg az időpontot, amikorra várjuk a gázpalackot. Nagyon meglepődtem, hogy ez így megy, és egyáltalán nem bántam, hiszen így nekem sem kellett itt hagynom a többieket, akik közben lázasan készültek a nagy szezon közepi kerti sütögetésre. El is látogattam a weboldalra, amit anyám javasolt, és gyorsan visszahívást is kértem az űrlapjukon keresztül. Jobb szeretek úgy telefonálni, hogy a másik félnek is megfelelő az időpont, ezért is szoktam inkább először visszahívást kérni, és nem csak úgy a semmiből odacsörögni.

A gázpalackot egy nagyon szimpatikus csapat hozta ki végül, és pontosan az előre megbeszélt időpontra. Amitől aztán meg főleg el voltam ájulva, hogy előre jelezték az érkezésüket, így teljesen elő tudtuk készíteni számukra a terepet.

Nagyon valószínű, hogy állandó ügyfelükké váltunk, hiszen ha a kertipartik beválnak, akkor minden nyáron szükség lesz néhány Pb gázpalackra ezután. Nagyon bízunk benne, hogy ez az új “látványosság” vonzó lesz a vendégeink számára, és hogy sikerül végre kitörnünk abból a szerepkörből, hogy mi csak egy szállás vagyunk, ahonnan a környék látnivalóit meglátogathatják.

Valószínű, hogy otthonra is kelleni fog majd némi Pb gázpalack, mivel szeretnénk majd a saját baráti körünknek is szervezni hasonló bulikat. Persze mindez a jövő kérdése: előbb nézzük meg, hogy szerepel a férjem egész sütögetős-ötlete a gyakorlatban, a panzióban!