Jól megviccelt a laptopom a hosszúhétvégénken

Nyár végén egy hosszúhétvégét szerveztünk magunknak a párommal. Már nagyon szerettünk volna kicsit kitörni a mindennapokból, hiszen idén nem mentünk nyaralni. Belföldön néztünk magunknak egy helyet, ahol remekül lehet kirándulni és kisebb túrákat szervezni, és mivel szeretjük a természetet és annyira amúgy sem volt kedvünk várost nézni, így emellett döntöttünk. Kinéztünk egy hétvégét magunknak és úgy szerveztük a dolgokat, hogy már péntek reggel el tudjunk indulni. Sajnos az utolsó pillanatban közbejött nekem egy kisebb munka, de azt egyik este 1-2 óra alatt le akartam tudni. Nem nagy dolog volt, így annyira nem is zavart ez minket.

Egy nagyon szép és csendes környéket választottunk, a szállás egy kisebb faházikó volt az erdőben, de nem közvetlenül a közepén, kicsit közelebb a főúthoz, ahonnan akár gyalog is hamar el lehetett olyan helyekre jutni, ahol esetleg ételt akartunk volna venni, vagy csak szimplán eljutni arra a részre, ahol éttermek vannak és egy kis esti élet. Pont tökéletes volt, a faház környékén senki nem zavart minket, így teljes nyugalomban lehettünk egész hétvégén.

Azonban pont péntek este, amikor le akartam volna tudni ezt a kisebb munkát, ami közbejött, megtörtént az, amire egyáltalán nem gondoltam volna. Az évek óta tökéletesen működő laptopom szépen megadta magát. Be sem kapcsolt. Pedig tudom, hogy otthon még direkt indulás előtt feltöltöttem. Nem reagált semmire, akkor se, ha rádugtam az áramra, hogy ne az akksival menjen. Még egész korán volt, így oda tudtam szólni a többieknek, hogy részemről akkor ez felejtős, itt ülök a gépem felett fél órája és meg se moccan, be se kapcsol, nem csinál semmit. Úgyhogy a kolléganőm gyorsan megoldotta a dolgokat helyettem, így nem lett belőle semmi gáz. Viszont eléggé bosszantott, hogy nem működött a gépem.

Nem volt más választásom, Asus szakzerviz után kellett néznem, hiszen a munkámhoz és a mindennapi életemhez is szükségem van a laptopomra, szóval amikor már hazaértünk, akkor elkezdtünk keresgélni az interneten, hogy hova vigyem el a gépemet. Szerencsére rátaláltunk a pcmentor.hu weboldalára, ahol megnyugvással olvastam, hogy foglalkoznak ilyen gépekkel. Nagyon megbízhatónak és profinak tűnnek, már csak az alapján, ha megnézed te is az oldalukat. Én még aznap délelőtt felhívtam őket, hogy másnap bevinném a gépem, rá tudnak-e nézni rövid határidőn belül, mert elég sürgős lenne. Ők vállalták, már telefonon keresztül is nagyon kedvesnek tűntek. Bevittem, és két nap után már telefonáltak is, hogy kész van, mehetek érte. És plusz pont, hogy egyáltalán nem volt méregdrága a javíttatás,ráadásul nem is kellett olyan messzire mennem, mert van boltjuk Pesten és Budán is egyaránt.

Sok mindennel foglalkoznak egyébként, még felsorolni is nehéz lenne, de ha valakinek gondja van a gépével, én mindenképpen őket ajánlom. Még árakat is lehet találni az oldalon, ami külön öröm, hiszen így az ember tud előre kalkulálni, még ha csak egy nagyjábóli összeget, de akkor is.

Arra a két napra addig bent a munkahelyemen kaptam egy másik gépet, amit addig használhattam otthon is. De bent van saját céges gépem, de azt sosem hozom haza. Az nem az enyém, nem akarok benne kárt tenni, jó az ott bent az irodában. Ha meg otthonról dolgozom, akkor ott van a saját gépem. Ami most már azóta még jobban működik, mint idáig. Olyan gyors, hogy néha csak kapkodom a fejem, hogy milyen gyorsan töltenek be az oldalak, a képek, sokkal jobban mennek a videók vagy akár a programok rajta. Eddig se volt lassú, de mondom, most már olyan gyors, mint a villám. Úgyhogy köszönöm nekik, hogy ilyen hamar megoldották akkor a gondomat.