Legyen a kft székhelye olyan, mint egy jó szállás?

Ahol a kft tényleg otthon van?

A panziók és szállások világában nagyon könnyű is lehet eltévedni… A mai világban már rengeteg alkalmazás érhető el, amik mind abban segítenek, hogy megtaláljuk a tökéletes szállást. Ettől függetlenül természetesen semmilyen rendszer nem lehet tökéletes, és mindig lesz pár hiba, ami becsúszhat. Mi is online szoktuk foglalni a szállásunkat és általában nem szokott probléma lenni. Egészen az előző utunkig, amin majdnem minden a feje tetejére állt.

Már a vonaton ültünk, mikor megkaptuk az üzenetet, hogy a foglalásunk nem érvényes. Ezt azonnal teljes pánik követte, hiszen már hónapokkal ezelőtt kifizettük a szállást. A haverom rögtön elkezdte hívogatni a szállásadót és a szálláskereső céget. Mindegyikőjük értetlenül állt a probléma előtt és egy pillanatra tényleg azt hittük, hogy nem lesz szállásunk. Az utolsó pillanatokban azonban megkaptuk a szobáinkat és végre megkönnyebbülhettünk.

Hasonlóan kétségbe voltam esve, mikor először próbálkoztam meg az egyszemélyes kft alapításával. Főleg azért mert egy csomó ismerősöm óva intett, hogy nem nekem való ez az egész világ. Tisztában voltam a korlátaimmal én is, de egyszerűen nem akartam az egész életemet alkalmazotti sorban tölteni. Éppen ezért elkezdtem keresgélni az interneten egyszemélyes kft alapítása kapcsán és nemsokára megtaláltam a Gross Office oldalát. Ekkor még nem tudtam, hogy rajtuk keresztül minden korábbi problémám meg fog oldódni.

A Gross Office először azzal nyerte el a tetszésemet, hogy nem hülyítéssel és üres szlogenekkel fogadott. Helyette egy olyan oldalt láthattam, ahol mindent könnyedén meg lehetett találni. Ez pedig egy hatalmas előny, ha olyan bonyolult dologról beszélünk, mint az egyszemélyes kft alapítása. Hiszen az ember sokszor kételkedik a saját képességeiben és ha valamilyen falba ütközik, könnyen mondhatja azt, hogy inkább feladja az egészet. Így azonban csak pár kattintás kellett a különböző kategóriák között és már el is kezdhettem olvasni az “egyszemélyes kft alapítása” tájékoztatót.

Az oldalon rengeteg tájékoztató érhető még el, ami egy nagyon szimpatikus gesztus volt tőlük. Hiszen ebből ők nem keresnek semmi pénzt és mégis fontosnak tartották azt, hogy a leendő ügyfél rendesen tájékoztatva legyen. Ez pedig a hosszútávon kifizetődő megoldás, hiszen ezek nélkül el sem tudtam volna képzelni azt, hogy miként megy az egyszemélyes kft alapítása.

Külön tetszett, hogy a szövegek nyelvezete nem volt túl bonyolult. Pedig eléggé komoly témákról beszélünk! Ők azonban képesek voltak elérni azt, hogy egy ilyen szöveget is érdeklődéssel olvassak. A szöveg nem fog egybefolyni, mivel különböző felsorolásokkal és táblázatokkal törik meg a monotóniát. Ezen keresztül megtudhattam például, hogy milyen különbségek vannak kft és bt között, és hogy számomra melyik érné meg a legjobban.

A Gross Office mindemellett még székhelyszolgáltatást is biztosít nekünk, ha kell. Ez azért lehet olyan fontos, mert a cégünk egyik alapkövéről beszélünk. A náluk található székhelyek pedig mind kiváló részein érhetők el a városnak, így a székhelycím tetszetős lesz. Ráadásul az összes adminisztrációs munkát el fogják végezni helyettünk, ami egy székhellyel járna.

Kevés olyan jó céget lehet találni az interneten, mint a Gross Office, úgyhogy nem is haboztam túl sokáig azzal, hogy felkeressem őket. Az egyszemélyes kft alapítása kapcsán volt még pár kérdésem, amikre türelmesen és körültekintően válaszoltak. Végül megbeszéltünk egy olyan időpontot, ami megfelelt és nyélbe is ütöttük a kft alapítást. Nagyon hálás vagyok, hogy a Gross Office segített megvalósítani az álmomat.