Mindig adj egy második esélyt, hátha rád mosolyog egy infra hősugárzó

A nálam okosabbak azt mondják, hogy mindig adj egy második esélyt. Nincs ez másképpen akkor sem, ha szabályszerűen elmenekülsz egy panzióból első alkalommal. Mint az ennek a blognak a kezdőposztjában történt.

Pár évvel később ismét az ominózus panzió felé vitt az utunk. Gyönyörű volt a táj és kezdett ránk sötétedni. Megbeszéltük a párommal, hogy benézünk a panzióba és ha úgy látjuk, hogy pozitív változások vannak, akkor ott éjszakázunk. A recepción ugyanaz a néni fogadott, mint korábban. Ezt nem értékeltük kedvező előjelnek.

Mielőtt a szabad szoba után érdeklődtünk volna, rendeltünk két kávét és kiültünk a teraszra. Itt ért bennünket az első meglepetés. Csípős októberi este volt és a teraszon egy hősugárzót találtunk. Árasztotta magából a finom meleget, természetesen a közelébe ültünk le. Egy idősebb úr ült még kint, aki azonnal szóba elegyedett velünk. Kiderült, hogy a recepciós néni férje, aki a panzióban a “mindenes” szerepkört látja el. Megkérdezte, hogy tetszik nekünk a legújabb szerzeményük. És közben a hősugárzóra mutatott. Természetesen lelkesen nyilatkoztunk a masináról.

Közben megérkezett a kávé, az is remek. Ez már a második kellemes meglepetés. Közben Zoli bácsi (már a nevét is megtudtuk) közelebb ült hozzánk. Itt már sejtettük, hogy hosszabb történet volt következni. De ráértünk, szóval sebaj.

Zoli bácsi elmondta, hogy új a panzió tulajdonosa. És fontos számára a vendégek elégedettsége. Így merült fel az, hogy legyen valamilyen fűtés a teraszon. A projekt levezénylésére Zoli bácsi kapott megbízást. Régről ismerte a Fűtésrendszerek csapatát, így természetesen velük egyeztetett első körben a lehetőségekről. Azt az információt kapta, hogy mivel kiegészítő szabadtéri fűtésre van szükség, mindenképpen az elektromos hősugárzók valamelyike lesz az ideális megoldás. Javasolták, hogy az öreg nézze meg a Fűtésrendszerek weboldalát, mert ott rengeteg hasznos információ található a témában. Zoli bácsi megpödörte chevron bajuszát és azt mondta nekik, hogy leélt úgy 76 évet, hogy weboldalt nem vett a kezébe (?), tehát emiatt sem fog.

Megállapodtak egy helyszíni felmérésben a Fűtésrendszerek területileg illetékes szakemberével. Aki a megbeszélt időben a panzióban volt. Azt a tájékoztatást adta a szakember, hogy az elektromos hősugárzók közül a legjobb lenne a teraszra egy infra hősugárzó. Ennek jellemzői:

  • nem a levegőt melegíti fel, hanem a tárgyakat, embereket,
  • célzott fűtésre alkalmas, így nagyon gazdaságos,
  • nagyon gyorsan melegíti fel a környezetét. Így amikor nincs vendég, akkor kikapcsolható. Ha megjönnek a vendégek, percek alatt meleget csinál.

A panzió kapott egy árajánlatot a Fűtésrendszerek szakemberétől. Az új főnök azonnal igent mondott az ajánlatra. És két héttel később, mi, vendégek, már ott melegedtünk egy modern infra hősugárzó kellemes melegében.

elektromos hősugárzók

Sohasem tudhatjuk, hogy kit és miért sodor elénk az élet. Azt gondoljuk, hogy jót teszünk egy nagy dumás, kedves, idős bácsival és meghallgatjuk a történetét. Közben pedig kiderül, hogy ő tesz velünk jót. Ugyanis évek óta azzal küzdünk, hogy használható legyen a családi házunk hatalmas terasza a hidegebb évszakokban is számunkra és barátaink számára. Átjáróház vagyunk: a barátok hétvégente egymásnak adják a kilincset. Májustól szeptemberig szinte mindig a teraszon vagyunk, társasjátékozunk, sütünk, partizunk. De a hidegebb idő mindig bekergetett bennünket a szűkebb nappaliba. Kerestük a megoldást és ebben a kis falu szélén lévő panzióban végre megtaláltuk. Nekünk is kell egy infra hősugárzó.

Zoli bácsitól elkértük a Fűtésrendszerek csapatának elektronikus levélcímét. Csúnyán nézett ránk, nem értette a viccet és megadta a telefonszámukat. Hétfőn az lesz az első, hogy egyeztetek velük és megrendeljük a saját elektromos hősugárzónkat.

Ezek után természetesen foglaltunk szobát a panzióban. És mindennel nagyon elégedettek voltunk. A matrac pihepuha, a szoba patyolat tiszta, a reggeli tökéletes. Szóval ne feledd a javaslatomat: mindig adj egy második esélyt!